Junior Strategisch Adviseur

Scherpenzeel is een kleine, krachtige gemeente met grote onderlinge saamhorigheid en een hoog voorzieningenniveau.
Als gemeente hebben we één gezamenlijk doel: Scherpenzeel (nog) mooier en sterker maken. Daarvoor zetten we elke dag onze talenten en vakmanschap in.

Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar een:

Junior Strategisch Adviseur
voor 24-32 uur per week

In Scherpenzeel wonen bijna tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met ongeveer 80 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door flexibiliteit, openheid en resultaatgerichtheid. Er is ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn: dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Je baan bij Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel bestaat uit drie afdelingen; Ruimte en Groen, Gemeentewinkel en Bedrijfsvoering. Om onze doelen te kunnen halen hechten we veel waarde aan strategisch, integraal en onafhankelijk advies op bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. We vullen dit in door middel van een tweetal strategisch adviseurs met een onafhankelijke positie ten opzichte van de organisatie. Met hun bredere blik op wat binnen en buiten de gemeente gebeurt, maken zij de verbinding tussen strategie, toekomstvisie en de diverse beleidsvelden.
Daarbij werken ze met een flexibele instelling en stevig adviseurschap.

Jouw uitdaging
Je werkterrein ligt op (complexe) vraagstukken die afdeling overstijgend zijn en waarbij de inbreng van verschillende betrokkenen (samenleving en gemeente) van groot belang is. In deze functie ligt het accent op het sociaal domein en bestuurlijke samenwerking met vraagstukken als:
  • Subsidiebeleid (accountmanagement, verbetering processen)
  • Basismobiliteit (regionaal)
  • Participatie vanuit de samenleving
  • De samenwerking in Regio Foodvalley, hiervoor fungeer je als intermediair vanuit Scherpenzeel in de regio en bewaak je de ambtelijke en bestuurlijke agenda

Je regisseert en coördineert de processen rondom deze vraagstukken, betrekt collega’s hierbij en bereidt de (bestuurlijke) besluitvorming voor. Het ophalen van kaders, het toetsen van haalbaarheid en het bereiken van draagvlak zowel bij inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties of andere overheden is voor jou vanzelfsprekend.

Je hebt een voorbeeldfunctie in het integraal en creatief aanpakken van de vraagstukken. In je werk ben je inspiratiebron voor anderen. Je gaat verbindend te werk en draagt jouw kennis en kunde met enthousiasme over op anderen. Om de genoemde uitdagingen vorm en inhoud te geven word je als starter begeleid door de senior strategisch adviseur.
Hiërarchisch vallen beide strategisch adviseurs rechtstreeks onder de gemeentesecretaris; de reikwijdte van je opdrachten is veelal gemeente breed. In de praktijk stem je doorlopend af met de senior adviseur, en stemmen jullie doorlopend samen af over inhoud en taakverdeling.

Jouw profiel
  • je werkt en denkt aantoonbaar op WO niveau;
  • je bent een starter in een strategische adviesfunctie in een politiek bestuurlijke omgeving;
  • je bent leergierig, maar tegelijkertijd voldoende stevig in je adviseursrol
  • je vindt het uitdagend om in het politieke krachtenveld te functioneren; in discussie ben je ‘hard op de inhoud en zacht op de relatie’;
  • je combineert bestuurlijke sensitiviteit met gevoel voor organisatiecultuur;
  • je herkent jezelf in de woorden: ondernemend, generalist, flexibel, verbindend, initiatiefrijk, innovatief en netwerker;
  • je bent nieuwsgierig, breed geïnteresseerd en veranderingsgezind;
  • je communiceert in begrijpelijke taal met je collega’s, bestuurders en je omgeving;
  • je bent bereid om de handen uit de mouwen te steken voor diverse werkzaamheden die bestuurlijke of organisatorische impact hebben.

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Het salaris voor deze boeiende functie is afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring.

De functie is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 9 van de CAR-UWO. Bij een 36-urige werkweek betekent dit een bedrag van maximaal € 3.805,00 (peildatum januari 2019).

Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie-uren van te kopen, enzovoort.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Schriftelijk reageren kun je tot en met 5 juni 2019 aanstaande via het e-mailadres van mei de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl, of via de 'Solliciteer' button. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2019-08.

Neem dan contact op met mevrouw Wilma van de Werken, gemeentesecretaris/algemeen directeur. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 06 - 22400151

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur naar de interne kandidaat.

21-05-2019
Master / Postdoctoraal