Ambulant Hulpverlener

We zoeken een ervaren collega voor de hulpverlening aan Scherpenzeelse kinderen van 0-23 jaar en hun ouders voor de functie van

AMBULANT HULPVERLENER m/v
voor 24 uur per week

In Scherpenzeel wonen ongeveer tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met 80 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Algemene tekst over afdeling en functie
De organisatie van de gemeente Scherpenzeel bestaat uit een drietal afdelingen; Bedrijfsvoering, Gemeentewinkel en Ruimte & Groen. Voor de afdeling Gemeentewinkel zoeken wij een ambulant hulpverlener.

De gemeente heeft een sociaal team in eigen dienst. Het team bestaat uit consulenten jeugd, Wmo en Participatiewet en uit twee ambulante hulpverleners jeugd. De functie van ambulant hulpverlener is gericht op het bieden van hulp aan kinderen van 0 tot 23 jaar en hun ouders. Het betreft individuele behandeling, begeleiding en hulp bij de opvoeding aan ouders met kinderen met lichamelijke, geestelijke, sociale en/of pedagogische problemen of stoornissen die hun ontwikkeling ongunstig beïnvloeden. Je richt je daarbij op het hele gezin.
Het sociaal team is een klein team en daarom zal je in voorkomende gevallen ook de rol van consulent op je nemen.

Wat zijn je werkzaamheden?
Je werkzaamheden bestaan uit:
  • Het verlenen van praktische, pedagogische (niet) vrijwillige hulp en intensieve ondersteuning aan gezinnen in de thuissituatie;
  • Het samen met het gezin nader analyseren van de hulpvraag en opstellen van hulpverleningsplannen met concrete doelen en uitwerken in stappen;
  • Het bieden van korte en/of langdurende geïndiceerde hulp en procesmatige hulpverlening aan jeugdigen en hun cliëntsysteem door gebruik te maken van op de hulpvraag passende hulpverleningsmethodieken;
  • Het bemiddelen en interveniëren in crisissituaties;
  • Het opstellen van interne en externe rapportages met betrekking tot (de voortgang en effecten van) het hulpverleningsproces, deze worden geregistreerd in het cliëntsysteem Suite;
  • In de rol van consulent bespreek je de voortgang van het hulpverleningsplan, evalueer je de effecten van de hulpverlening en kom je in samenspraak met het gezin tot bijstelling c.q. beëindiging van de hulpverlening.

Wat vragen wij van je?
Je hebt een Hbo-opleiding, zoals SPH of MWD. Je hebt ervaring met het trainen/coachen van kinderen/jongeren en hun ouders en hebt kennis en inzicht in het hulpaanbod en de hulpverleningsmethodieken.
Je kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie is goed ontwikkeld. Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het voeren van gesprekken met jeugdigen, ouders en hun netwerk, het rapporteren en adviseren over de uitvoering van het hulpverleningsplan.
Uiteraard beschik je over voldoende stressbestendigheid en improvisatievermogen, die vereist zijn bij een interventie in crisissituaties. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie en bent geregistreerd in het SKJ.

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Wij bieden ruime mogelijkheden om je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het salaris voor deze boeiende functie is afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring. De functie is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 9 van de CAO gemeenten (maximaal € 3.968,00 bruto per maand, peildatum 1 januari 2020), maar de definitieve inschaling is afhankelijk van je kennis en ervaring.
Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie uren van te kopen, enzovoort.

Schriftelijk reageren kun je tot uiterlijk 6 februari 2020 via de 'Solliciteer' button. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2020-04.

Neem dan contact op met mevrouw Annemiek Noorlander, coördinator sociaal team (telefoonnummer 06-50 09 22 02) of met mevrouw Beja Burema, afdelingshoofd Gemeentewinkel (via het secretariaat, telefoonnummer 033-277 23 24).

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

22-01-2020
HBO / Bachelor